מתכון לעוגת דבש

Posted on - 27 בדצמבר 2013 / Author - odelya2013 / Category - כללי

מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
לעוגה:
50 גרם ביצים (1 ביצה)
150 גרם שמן (שלושת רבעי כוס)
110 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף)
165 גרם דבש (כוס פחות שתי כפות)
75 גרם חלבון (חלבון מ-2.5 ביצים)
40 גרם סוכר (2 כפות)
215 גרם קמח (כוס ועוד כף)
4 גרם אבקת אפייה (חצי כפית)
4 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
150 גרם נס קפה (כף נס קפה+שלושת רבעי כוס מים)

לקוביות התפוחים ולקישוט:
4 תפוחי עץ
40 גרם חמאה
2 כפות דבש
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם מים (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד דבש, ביצים, שמן וסוכר למסה אחידה והומוגנית.
2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, הציפורן והג'ינג'ר.
3. ממיסים את אבקת הקפה במים חמים.
4. מוסיפים את תערובת הקמח והתבלינים לאט לתערובת הביצים והשמן.
5. מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים והקמח.
6. מקציפים חלבון עם 40 גרם סוכר ומקפלים לתערובת.
7. להכנת קוביות התפוחים בחמאה ודבש: קולפים שני תפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר.
8. מחממים חמאה ודבש במחבת ולאחר הרתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים אותם עד לקבלת גוון חום-זהוב. מסירים מהאש ומקררים.
9. להכנת פרוסות תפוחים לקישוט: פורסים שני תפוחים לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה).
10. מרתיחים את הסוכר והמים לסירופ, מכניסים את פרוסות התפוחים ונותנים לסירופ להתקרר.
11. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ ומייבשים אותן בתנור על גבי תבנית עם נייר אפייה בטמפרטורה של 100 מעלות במשך כשעה ועשרים דקות, כשדלת התנור פתוחה מעט.
12. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים לתוכה מחצית מהמסה. מפזרים מעליה את קוביות התפוחים, יוצקים את שארית המסה ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים.
13. אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות, במשך 30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

תגיות:

Call Now Button